WIL JIJ OOK RELAXED WERKEN?

Dat kan vanaf nu! Het enige wat je hoeft te doen is naar Jaap luisteren 🙂

INBAK & HET NIEUWE WERKEN

We kennen het allemaal wel. De waan van de dag. Wat nu belangrijk is, lijkt morgen weer achterhaald. Hoe kan je je prioriteiten en vooral die van je team bewaken? Hoe weet je zeker dat het project of die taak die je bij die ongrijpbare IT afdeling hebt gedelegeerd wel echt correct wordt opgeleverd? Veel collega’s van jou kwamen bij mij langs met die vraag. En terecht! Er is echt veel winst te behalen op dat vlak.

IDIL 2.0 & PROJECTMANAGEMENT
IDIL 2.0 wordt uitgerust met een professionele project en taakmanagement tool die al bestaat zoals bijvoorbeeld Asana. Deze zal onder andere de huidige taak module vervangen. Graag onderzoek ik met jullie of Asana de tool is die wij hiervoor kunnen gebruiken. De enige manier om daar achter te komen is door de tool te gaan gebruiken.

HOE WERKT HET EN WAT KAN IK ERMEE?

Je krijgt een uitnodiging voor het volgende project die je hieronder ziet weergegeven. Deze heb je wellicht al ontvangen, en als dat niet zo is dan ben je niet belangrijk genoeg krijg je die nog! Het is een daadwerkelijk live project waar aan gewerkt wordt. Je bent van harte welkom om mee te kijken en om wellicht zelfs taken aan te maken om te testen.

1: Dit is het hoofdproject.
2: De leden die alle taken mogen/kunnen zien in dit hoofdproject.
3: Een categorie om taken in onder te verdelen.
4: Een (hoofd)taak. Deze kan uit meerdere subtaken bestaan.
5: De verantwoordelijke collega voor deze specifieke hoofdtaak.
6: De deadline wanneer deze hoofdtaak klaar moet zijn.

Erik Molenschot

“Ik zie grote kansen in het nieuwe werken met tools als Asana. We kunnen met deze tool onze professionele aanpak vergroten naar onze leveranciers en klanten toe, maar ook intern in onze organisatie een grote efficientie slag slaan. Ik ben al om en klaar voor de toekomst!”

Roelof Strikwerda

“Ik kan nu bewijzen richting mijn klanten dat ik hier echt wat doe! Dit is vaak onzichtbaar namelijk. We doen hier echt heel veel op de binnendienst.”

1: Cindy Ozkohen (met een K) is verantwoordelijk voor deze hoofdtaak.
2: Dit is een subtaak en onderdeel van de hoofdtaak.
3: De subtaak is toegewezen aan deze collega en is zijn verantwoordelijkheid.
4: Iedere collega mag informatie/comments e.d. plaatsen bij een subtaak. Deze info zie je als je op de tekst ballon klikt. Je kan hele gesprekken met elkaar voeren. En dus eventueel ook met klanten en leveranciers!
5: De naam van de hoofdtaak. Deze zie je terug in het overzicht van het project.

Kan ik taken delegeren naar mijn collega's?

Ja!

Kan ik zelf een prive project starten?

Jazeker, je kan een private project starten die niemand anders kan zien. Wel zo handig.

Is Asana verplicht om te gebruiken?

Nee. Maar als het een succes wordt binnen de organisatie en je werkt niet mee dan gaan we je wellicht wel zien als ouderwets!

Is dit gratis?

Tot 15 gebruikers per project is het gratis!

Kan ik mijn klanten ook uitnodigen voor een project?

Ja!

Kan ik alleen 1 specifieke taak delen met een klant?

Dat kan. De klant kan enkel en alleen de taak zien. De klant ziet het project niet en alle andere taken en subtaken ook niet.

Wat moet ik doen als ik iets niet snap?

Jaap vragen!